Mister Spex GmbH: tietosuojailmoitus



1. Vastuullinen taho

Henkilötietojen työstöstä vastaava taho on:

Mister Spex GmbH
Greifswalder Straße 156
10409 Berlin, Saksa

S-posti: support@misterspex.fi
Puhelin: 0923 -11 35 08

Tietosuojavaltuutettuumme saa yhteyttä osoitteessa:

Mister Spex GmbH
– Mister Spex GmbH:n tietosuojavaltuutettu –
Greifswalder Straße 156
10409 Berlin, Saksa
S-posti: support@misterspex.fi

 

2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus, oikeusperusteet ja oikeutetut edut sekä henkilötietojen vastaanottajaryhmät
a) Vierailu verkkosivuillamme / sovelluksen käyttäminen

Kun vierailet verkkosivuillamme, päätelaitteesi käyttämä selain lähettää automaattisesti tietoja sivujen isännöintipalvelulle, ja tiedot tallennetaan väliaikaisesti ns. lokitiedostoon. Seuraavia tietoja kerätään ilman myötävaikutustasi, ja ne tallennetaan niiden automaattiseen poistamiseen saakka:

  • käyttämäsi, internetominaisuuksilla varustetun laitteen IP-osoite
  • vierailun päivämäärä ja kellonaika
  • haetun tiedoston nimi ja URL-osoite
  • verkkosivu/sovellus, jonka kautta sivustolle on tultu (referrer URL)
  • käyttämäsi selain ja mahdollisesti internetominaisuuksilla varustetun tietokoneesi käyttöjärjestelmä sekä palveluntarjoajasi nimi.

IP-osoitteen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f) alakohta. Oikeutetun edun perusteena ovat seuraavassa luetellut henkilötietojen keräämisen tarkoitukset:

  • yhteyden sujuvan muodostamisen takaaminen
  • verkkosivustomme miellyttävän käytön takaaminen
  • järjestelmän turvallisuuden ja vakauden arviointi sekä
  • muut hallinnolliset tarkoitukset.

Isännöintipalvelu tallentaa tiedot ajaksi, joka tarvitaan yllä määriteltyjen oikeutettujen etujen varmistamiseen, minkä jälkeen tiedot poistetaan automaattisesti.

b) Muu tiedonkeruu sivuillamme

Seuraavassa löydät lisätietoja sivustollamme tehtävästä tiedonkeruusta. Tällöin tiedonsiirto suojataan käyttämällä SSL-salausta.

i. Tiedot hakijoille

Jotta voit lähettää hakemuksesi verkon kautta, kysymme sinulta joitakin hakemuksen käsittelyssä välttämättömiä tietoja. Tällöin vain puhuttelu, etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja CV ovat pakollisia. Antamiesi tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b). Sähköisessä rekrytoinnissa käytämme ulkoista palveluntarjoajaa. Käytämme tietoja vain hakemuksesi käsittelyyn ja ottaaksemme sinut huomioon kyseisessä hakutapahtumassa.

Jos hakuprosessin tulos on positiivinen ja otamme sinut palvelukseen, tietojesi tallennusaika määräytyy lakisääteisen säilytysvelvollisuuden mukaan.

Jos emme valitse sinua tehtävään, tietojen käyttö estetään välittömästi hakumenettelyn päätyttyä ja tiedot poistetaan kuuden kuukauden kuluttua. Tämä ei koske tilannetta, jossa päätät hyväksyä tarjouksemme tietojesi ottamisesta Talent Pool -kykypankkiimme. Siinä tapauksessa tallennamme tietosi 12 kuukauden ajaksi Talent Pool -kykypankkiin, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä, jos profiiliasi vastaava työpaikka tulee hakuun. Jos et anna uutta suostumusta tietojen tallentamiseen, poistamme tietosi 12 kuukauden kuluttua. Oikeusperuste konkreettisen hakutapahtuman ylittävälle tietojen tallentamiselle on antamasi, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a) alakohdan mukainen suostumus, jonka voit milloin tahansa peruuttaa.

Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden ilmoittautua työtehtävien suositteluun tarkoitetulle sähköpostilistalle ja hallinnoida asetuksia salasanalla suojatulla alueella. Varmistaaksemme, ettei sähköpostiosoitetta annettaessa ole sattunut virheitä, käytämme ns. double-opt-in-menettelyä: Kun olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi rekisteröitymiskenttään, lähetämme sinulle vahvistuslinkin. Vasta kun napsautat tätä vahvistuslinkkiä, sähköpostiosoitteesi lisätään jakelulistaamme. Näin ollen elektronisia yhteystietojasi käsitellään tähän tarkoitukseen yksinomaan antamasi suostumuksen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a) alakohta). Tiedot tallennetaan suostumuksen peruuttamiseen saakka. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilman perusteluja. Siihen riittää lyhyt sähköpostiviesti osoitteeseen jobs@misterspex.de. Tietojesi käsittely salasanalla suojatun alueen muodostamiseksi perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b) alakohtaan, ja sen tarkoituksena on henkilökohtaisen alueen järjestäminen sinua varten. Sitä varten käsiteltäviin tietoihin kuuluvat sähköpostiosoitteesi sekä rekisteröitymisen jälkeen vapaaehtoisesti antamasi tiedot luvan peruuttamiseen saakka.

ii. Kumppanuuskysely optikoille

Optikoille, jotka ovat kiinnostuneita mahdollisesta yhteistyöstä kanssamme kumppanuusohjelmamme puitteissa, tarjoamme mahdollisuuden ottaa meihin yhteyttä asiaa koskevalla verkkolomakkeella. Käytämme antamiasi tietoja yksinomaan yhteistyömahdollisuuksien arviointiin. Antamiesi tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b) alakohta. Jos emme aloita yhteistyötä, poistamme tiedot välittömästi kielteisen päätöksen jälkeen.

iii. Lehdistöalennus

Toimittajat voivat hakea alennusta Mister Spex GmbH:n tuotteista. Täytä sitä varten verkkolomake ja liitä mukaan lehdistökorttisi. Käytämme tietoja yksinomaan pyydetyn lehdistöalennuksen myöntämiseen. Antamiesi tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f) alakohta. Oikeutettuna etunamme on pystyä arvioimaan, onko pyynnön esittävä henkilö todellisuudessa alennukseen oikeutettu toimittaja. Voit kieltää tietojen käsittelyn vastaisuudessa lähettämällä viestin osoitteeseen pr@misterspex.de. Pyydämme kuitenkin ottamaan huomioon, ettemme siinä tapauksessa voi myöntää lehdistöalennusta. Poistamme tietosi vuoden kuluttua tai välittömästi sen jälkeen, kun olet kieltänyt tietojen käsittelyn.

iv. YouTube-videoiden käyttö

Näillä verkkosivuilla videoiden upottamiseen käytetään YouTube-videopalvelua. Videoiden upottamisessa käytetään laajennettua tietosuojatilaa. Sitä koskee seuraava: Kun vierailet sivulla, jonne on upotettu video, muodostetaan yhteys YouTuben palvelimiin. YouTuben antamien tietojen mukaan YouTubelle välitetään tietoja (esim. millä verkkosivustolla vierailet juuri sillä hetkellä) vain silloin, kun katsot videon. Tiedot yhdistetään YouTube-tiliisi, jos olet samanaikaisesti kirjautuneena YouTubeen. Kun haluat estää tämän, kirjaudu sitä varten ulos ennen kotisivuillamme vierailua. Googlen antamia lisätietoja YouTuben tietosuojasta saat napsauttamalla seuraavaa linkkiä: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

3. Verkkonäkyvyys ja verkkosivujen optimointi
a) Evästeitä koskevat yleiset ohjeet

Verkkosivuillamme käytetään tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f) alakohdan perusteella ns. evästeitä (cookies) verkkosivujen käyttöä koskevien tilastojen kokoamiseksi ja tarjontamme optimoimiseksi tarpeitasi vastaavaksi sekä arviointitarkoituksiin. Pyrkimyksemme optimoida verkkosivustomme on tällöin nähtävä oikeutettuna etuna edellä mainitun säännöksen tarkoittamassa mielessä.

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita selaimesi laatii automaattisesti, ja jotka tallennetaan päätelaitteeseesi vieraillessasi sivustollamme. Evästeet eivät vahingoita laitettasi, eivätkä ne sisällä viruksia, troijalaisia eivätkä muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan kyseisen laitteen käyttöön liittyviä tietoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pystyisimme siten välittömästi tunnistamaan sinut. Evästeiden käytön tarkoituksena on parantaa tarjonnastamme saamaasi käyttökokemusta. Evästeet poistetaan automaattisesti kulloinkin määritetyn ajan jälkeen. Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti. Voit kuitenkin määrittää selainasetuksesi siten, ettei tietokoneellesi tallenneta evästeitä tai että saat ilmoituksen aina, ennen kuin uusi eväste asetetaan tietokoneelle. Evästeiden käytön estäminen kokonaan voi kuitenkin aiheuttaa sen, ettet voi käyttää kaikkia verkkosivustomme toimintoja. Evästeiden tallennusaika on riippuvainen niiden käyttötarkoituksesta, eikä se ole kaikille sama.

b) Seuranta- ja verkkoanalyysityökalut

Sivustomme räätälöimiseksi käyttäjien tarpeita vastaaviksi ja niiden jatkuvaa optimointia varten käytämme tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f) alakohdan nojalla seuraavia työkaluja. Tämä on samalla asiaan liittyvä oikeutettu etumme.

i. Google Analytics

Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc:n (Google) verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää ns. evästeitä (cookies), tekstitiedostoja, jotka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle ja jotka mahdollistavat sivuston käyttäjien toiminnan analysoinnin. Evästeiden avulla kerätyt tiedot tämän verkkosivun käytöstäsi välitetään ja tallennetaan yleensä Googlen palvelimelle, joka sijaitsee Yhdysvalloissa. Jos tällä verkkosivulla on käytössä IP-anonymisointi, Google kuitenkin lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueen sopimusmaiden alueella. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite välitetään Googlen Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle ja lyhennetään siellä. Google käyttää tietoja tämän verkkosivuston ylläpitäjän toimeksiannosta verkkosivujen käytön analysointiin, laatiakseen raportteja sivujen vierailutiedoista ja tuottaakseen verkkosivujen ja internetin käyttöön liittyviä palveluja verkkosivuston ylläpitäjälle. Google Analyticsin yhteydessä selaimesi välittämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Voit määrittää selaimesi asetuksissa evästeiden eston. Haluamme kuitenkin huomauttaa, ettet siinä tapauksessa ehkä voi käyttää kaikkia verkkosivujen toimintoja niiden koko laajuudessa.

Voit estää tietojen keräämisen ja tallennuksen milloin tahansa lataamalla ja asentamalla selaimen lisäosan (browser plugin), jonka saat seuraavan linkin kautta: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Mitä tulee keskusteluun analyysityökalujen käytöstä täydellisten IP-osoitteiden yhteydessä, haluamme muistuttaa, että näillä verkkosivuilla käytetään Google Analytics -palvelua laajennuksella ”_anonymizeIp()”. Tällöin IP-osoitteet käsitellään lyhennettyinä, jolloin tietoja ei voida yhdistää suoraan henkilöihin.

 

4. EU:n ulkopuolella sijaitsevat vastaanottajat

Seuraavat tietojesi vastaanottajat sijaitsevat Euroopan unionin ulkopuolella: Google Inc. (jäljitysteknologioiden tarjoaja), Pagely, Inc. (isännöintipalvelujen tarjoaja). Tiedonsiirrossa noudatetaan ns. Privacy Shield -järjestelmän periaatteita.

 

5. Käyttäjän oikeudet
a) Suostumusten peruuttaminen

Jos olet verkkosivujen käytön yhteydessä antanut meille suostumuksen henkilötietojen keräämiseen, tallentamiseen ja käyttöön, voit peruuttaa suostumuksen milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta jo suoritetun tietojen käsittelyn lainmukaisuuteen. Suostumuksen peruuttaminen voidaan lähettää kohdassa 1 mainittuihin osoitteisiin sähköpostitse tai kirjallisena. Peruuttamisen vaikutukset rajoittuvat vain sellaisten henkilötietojen tallennukseen ja käyttöön, joita ei saa tallentaa ja käyttää lakisääteisten lupien perusteella myös ilman suostumustasi.

b) Tiedonsaanti, tietojen oikaiseminen, tietojen poistaminen, käsittelyn rajoittaminen ja tietojen siirtäminen

Kirjallisesta tai tekstimuodossa esitetystä pyynnöstä ilmoitamme sinulle milloin tahansa halutessasi yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti, mitä sinua koskevia henkilötietoja olemme tallentaneet. Lisäksi sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukaisesti aina mahdollisuus vaatia meiltä henkilötietojesi oikaisemista. Yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan perusteiden täyttyessä sinulla on oikeus vaatia tietojen poistamista. Yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan perusteiden täyttyessä voit vaatia meiltä tallentamiemme henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti. Lisäksi sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan perusteiden täyttyessä oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen. Jos tietojesi käsittely perustuu tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e) tai f) alakohtaan, sinulla on tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti oikeus vastustaa käsittelyä. Ota sitä varten yhteyttä kohdassa 1 mainittuun paikkaan. Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen 22 artiklan mukaisesti myös oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn – mukaan lukien profilointi – ja jolla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi. Lisäksi on mahdollista tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

 

6. Velvollisuus tietojen antamiseen

Sinulla ei ole sopimukseen perustuvaa tai lakisääteistä velvollisuutta antaa meille sinua koskevia henkilötietoja. Jos emme kuitenkaan saa sinulta pyytämiämme ja pakollisiksi merkittyjä henkilötietoja, emme pysty toimittamaan pyytämääsi palvelua.

 

7. Automaattisen päätöksenteon olemassaolo

Emme käytä pelkästään automaattiseen käsittelyyn – mukaan lukien profilointi – perustuvia päätöksiä, joilla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai jotka vaikuttavat sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi.

Päivitetty: toukokuussa 2018

Mister Spex on Facebook
Mister Spex on Instagram
Mister Spex on Twitter